Samarucs València es un club deportivo donde gays, lesbianas, bisexuales, transexuales y heterosexuales podemos practicar deporte en un entorno de tolerancia y no discriminación. También estamos abiertos a todas las personas que quieran venir a hacer deporte con nosotros.

Actualmente existen cuatro secciones: natación, voleibol, montañismo y fútbol. Con la participación de las y los socios se pretende ampliar las secciones, así como realizar otras actividades lúdicas, como visitas culturales o gastronómicas.Las Agujas del Matarraña y el río Ulldemó (6, 7 y 8 de julio)

6.07.18

Parajes espectaculares, exuberante vegetación y baños de algo más que los pies ;-)

Parajes espectaculares, exuberante vegetación y baños de algo más que los pies ;-)

Formulari d'inscripció

Formulari d'inscripció i pagament encara no disponible

 • Guia: Joan Andreu
 • Dificultat: mitjana-alta
 • Lloc de trobada i hora d'eixida: per determinar

Els dos rius principals que naixen als Ports de Tortosa-Beseit-Fredes són el Matarranya i l’Ulldemó. Tots dos travessen paratges espectaculars, per l’exuberant vegetació i per les formacions rocoses que l’aigua hi ha llaurat al llarg del temps, especialment les gúbies: tolls d’aigua clavats entre altes parets, que només es poden travessar si et banyes alguna cosa més que els peus.

Hi farem dues excursions, la primera al riu Matarranya i la segona a l’Ulldemó. En ambdós casos seguirem el mateix esquema: cal matí caminada de pujada per paratges de muntanya molt vegetals i amb bones vistes, i a la vesprada descens per dins dels rius, on combinarem sendes i barranc, i on hi haurà tolls per banyar-nos.

Per tal de no patir excessivament les altes temperatures del juliol, convé començar a caminar ben de matí (7.30 h) i relaxar-nos durant la baixada per dins dels barrancs.

A més, tenint en compte que hi farem dues nits, podem visitar, a mes de Beseit, on ens allotjarem, Vall-de-roures, capital de la comarca del Matarranya i ciutat monumental.

Excursió 1: Les gúbies del Matarranya, dia 07/7/2018, dissabte

 • Itinerari circular: el Parrissal – moletes d’Arany – el Matarranya
 • Distància: 16 km: 6,5 de pujada i 9,5 de baixada
 • Durada: tot el dia
 • Desnivell: comencem a 717 m i arribarem fins als 1.226 m
 • Dificultat: mitjana-alta.

El riu Matarranya —com l’Ulldemó— naix al bell mig dels ports de Tortosa-Beseit-Fredes, a la mola de Catí (recordeu que hi vam estar el 2006?).

Les gúbies del Matarranya

Ara, però, l’atacarem pel flanc aragonès, que es caracteritza sobretot per la presència de cursos d’aigua permanent: el Matarranya, l’Ulldemó, l’Algars, el Canaleta...

Eixirem, de bon matí, amb cotxe des de Beseit per una pista (8 km) que ens durà al lloc d’inici: el pla de la Mina. Durant el trajecte amb cotxe portarem a la dreta el Matarranya i passarem pel mas de Llúvia, on hi ha uns tolls d’aigua cristal·lina en pedra tosca; també per unes balmes amb pintures rupestres i pels peus del castell de Cabrera, el Tigre del Maestrasgo. La caminada comença pujant fort per un camí que usaven els masovers i els traginers que comunicaven Beseit i Tortosa, i més recentment alguna explotació minera, ara abandonada. La pineda espessa dóna pas a una senda penjada en el vessant d’una muntanya fins al coll de la Balanguera (1.036 m), on agafarem alè per a l’última pujada del dia: les moletes d’Arany, de 1.226 m.

La caminada per les moletes és quasi plana i molt relaxant, i té vistes aèries sobre les gúbies del Matarranya, les que a la vesprada passarem per dins. Des del pou de Borràs, on tocarem el GR8, i el clot de Maçana, farem cap a la canal de l’Anogueret que ens dura, tot de baixada, fins a la llera del Matarranya, on descansarem —i dinarem— a la font de les Bassetes.

El riu Matarranya A partir d’aquest punt, seguirem el curs descendent del Matarranya, combinant la caminada per dins del riu amb les sendes que faciliten el pas per alguns llocs. Seran més de 5 km de riu, de paratges amb aigua i verd i roca, amb tolls i estrets. El lloc més espectacular són les gúbies, un pas estret, on el riu s’encaixona entre parets de 100 m d’altura que en alguns punts es poden tocar amb els braços oberts. Per poder travessar-les cal llançar-s’hi i nadar, almenys en tres casos, en una aigua freda, molt freda. Convé que cada u porte una bossa gran de fem, per posar-hi dins la motxilla, la càmera de fotos, etc. Fins al Parrissal, on tenim els cotxes, és una tranquil·la passejada, amb bons tolls on prendre el bany. Si queda temps i ganes, el millor bany és al mas de Llúvia, sempre que no hi trobem domingueros amb l’equip de música massa fort. De nit visitarem Vall-de-roures.

Excursió 2: Les gúbies del Regatxol (riu Ulldemó); dia 08/7/2018, diumenge

 • Itinerari circular: La Pataquera - Masets de Lino – riu Ulldemó
 • Distància: 16 km: 7 de pujada i 9 de baixada
 • Durada: tot el dia
 • Desnivell: comencem a 634 m i arribarem fins als 1.204 m
 • Dificultat: mitjana

Publicado el sábado, 06 de enero de 2018

Comparte:

agenda samarucs

No hay entradas en esta sección

agenda de fútbol

No hay entradas en esta secciónagenda de natación

No hay entradas en esta sección

agenda de voleibol

No hay entradas en esta secciónagenda de montañismo

23.06.18

Peñón de Ifach (cancelada)

El peñón de Ifach es una peña aislada que se adentra en el mar Mediterráneo29.06.18

Cena de presentación de la próxima temporada

Cena de fin de temporada y presentación de la próxima: 29 de junio 20186.07.18

Las Agujas del Matarraña y el río Ulldemó (6, 7 y 8 de julio)

Parajes espectaculares, exuberante vegetación y baños de algo más que los pies ;-)ver agenda

ADI AGRUPACIÓN DEPORTIVA IBÉRICA LGTB
CLUB ASSOCIAT A
AGRUPACIÓN DEPORTIVA
IBÉRICA lgtb
ASSOCIACIÓN DEPORTIVA LGTB SUR
SIURELLS LGTB+
PANTERES GROGUES
GMADRID SPORTS
HALEGATOS
MADPOINT
ELAIOS
HEGOAK