Samarucs València és un club esportiu on gais, lesbianes, bisexuals, transsexuals i heterosexuals podem practicar esport en un entorn de tolerància i de no discriminació. També estem oberts a totes les persones que vulguen vindre a fer esport amb nosaltres.

Actualment estan en actiu les seccions de natació, voleibol, muntanyisme i futbol. Amb la participació dels socis i les sòcies es pretén ampliar les seccions i també realitzar altres activitats lúdiques, com ara visites culturals o gastronòmiques.Les Gúbies del Matarranya i el riu Ulldemó (6, 7 i 8 de juliol)

6.07.18

Paratges espectaculars, exuberant vegetació i banys d'una mica més que els peus ;-)

Paratges espectaculars, exuberant vegetació i banys d'una mica més que els peus ;-)

Formulari d'inscripció

Formulari d'inscripció i pagament obert fins al dimarts 3/07, 23:59 hores

 • Guia: Joan Andreu
 • Dificultat: mitjana-alta
 • Pressupost:
  • Socis: 65 euros (kilometratje + allotjament en casa rural. No inclou menjars. El pla és sopar tots junts en un restaurant de Vall-de-roures la nit del dissabte).
  • No socis: 71 euros (kilometratje + allotjament en casa rural. No inclou menjars. El pla és sopar tots junts en un restaurant de Vall-de-roures la nit del dissabte).
 • Lloc de trobada i hora d'eixida: (divendres, 6 de juliol): Torres de Quart (16.30 h) – Gasolinera de la Pobla Tornesa (17.30 h) – Beseit (19.30 h). Farem un total de 516 km, que inclou els itineraris per pista i la visita a Vall-de-roures.
 • Allotjament: En cases rurals: hi ha llençols i tovalloles. I també nevera i cuina.
 • Cal portar: Com que desdejunarem abans d’eixir, cada u ha de portar el menjar que necessite, també, per fer-se l’esmorzar i el dinar dels dies d’excursió. A més: galetes, caramels, xocolate, barretes, fruita, fruits secs... No oblideu l’aigua: 2 litres. Soparem a Beseit la nit de divendres i anirem a Vall-de-roures la nit de dissabte. Són imprescindibles les botes de muntanya (per al matí) i les sabatilles d'esport d'aigua per a les vesprades, quan caminarem per dins dels barrancs. No oblideu: impermeable, protecció solar, pomada per a picades d’insectes, aigua i menjar (esmorzar i dinar), gorra, bastons, bon calcer, càmera de fotos... i ganes de passar-ho bé.

Informació detallada

Les Gúbies 2018 (Arxiu PDF, 4,7 mb)

Els dos rius principals que naixen als Ports de Tortosa-Beseit-Fredes són el Matarranya i l’Ulldemó. Tots dos travessen paratges espectaculars, per l’exuberant vegetació i per les formacions rocoses que l’aigua hi ha llaurat al llarg del temps, especialment les gúbies: tolls d’aigua clavats entre altes parets, que només es poden travessar si et banyes alguna cosa més que els peus.

Hi farem dues excursions, la primera al riu Matarranya i la segona a l’Ulldemó. En ambdós casos seguirem el mateix esquema: cal matí caminada de pujada per paratges de muntanya molt vegetals i amb bones vistes, i a la vesprada descens per dins dels rius, on combinarem sendes i barranc, i on hi haurà tolls per banyar-nos.

Per tal de no patir excessivament les altes temperatures del juliol, convé començar a caminar ben de matí (7.30 h) i relaxar-nos durant la baixada per dins dels barrancs.

A més, tenint en compte que hi farem dues nits, podem visitar, a mes de Beseit, on ens allotjarem, Vall-de-roures, capital de la comarca del Matarranya i ciutat monumental.

Excursió 1: Les gúbies del Matarranya, dia 07/7/2018, dissabte

 • Itinerari circular: el Parrissal – moletes d’Arany – el Matarranya
 • Distància: 16 km: 6,5 de pujada i 9,5 de baixada
 • Durada: tot el dia
 • Desnivell: comencem a 717 m i arribarem fins als 1.226 m
 • Dificultat: mitjana-alta.

El riu Matarranya —com l’Ulldemó— naix al bell mig dels ports de Tortosa-Beseit-Fredes, a la mola de Catí (recordeu que hi vam estar el 2006?).

Les gúbies del Matarranya

Ara, però, l’atacarem pel flanc aragonès, que es caracteritza sobretot per la presència de cursos d’aigua permanent: el Matarranya, l’Ulldemó, l’Algars, el Canaleta...

Eixirem, de bon matí, amb cotxe des de Beseit per una pista (8 km) que ens durà al lloc d’inici: el pla de la Mina. Durant el trajecte amb cotxe portarem a la dreta el Matarranya i passarem pel mas de Llúvia, on hi ha uns tolls d’aigua cristal·lina en pedra tosca; també per unes balmes amb pintures rupestres i pels peus del castell de Cabrera, el Tigre del Maestrasgo. La caminada comença pujant fort per un camí que usaven els masovers i els traginers que comunicaven Beseit i Tortosa, i més recentment alguna explotació minera, ara abandonada. La pineda espessa dóna pas a una senda penjada en el vessant d’una muntanya fins al coll de la Balanguera (1.036 m), on agafarem alè per a l’última pujada del dia: les moletes d’Arany, de 1.226 m.

La caminada per les moletes és quasi plana i molt relaxant, i té vistes aèries sobre les gúbies del Matarranya, les que a la vesprada passarem per dins. Des del pou de Borràs, on tocarem el GR8, i el clot de Maçana, farem cap a la canal de l’Anogueret que ens dura, tot de baixada, fins a la llera del Matarranya, on descansarem —i dinarem— a la font de les Bassetes.

El riu Matarranya A partir d’aquest punt, seguirem el curs descendent del Matarranya, combinant la caminada per dins del riu amb les sendes que faciliten el pas per alguns llocs. Seran més de 5 km de riu, de paratges amb aigua i verd i roca, amb tolls i estrets. El lloc més espectacular són les gúbies, un pas estret, on el riu s’encaixona entre parets de 100 m d’altura que en alguns punts es poden tocar amb els braços oberts. Per poder travessar-les cal llançar-s’hi i nadar, almenys en tres casos, en una aigua freda, molt freda. Convé que cada u porte una bossa gran de fem, per posar-hi dins la motxilla, la càmera de fotos, etc. Fins al Parrissal, on tenim els cotxes, és una tranquil·la passejada, amb bons tolls on prendre el bany. Si queda temps i ganes, el millor bany és al mas de Llúvia, sempre que no hi trobem domingueros amb l’equip de música massa fort. De nit visitarem Vall-de-roures.

Excursió 2: Les gúbies del Regatxol (riu Ulldemó); dia 08/7/2018, diumenge

 • Itinerari circular: La Pataquera - Masets de Lino – riu Ulldemó
 • Distància: 16 km: 7 de pujada i 9 de baixada
 • Durada: tot el dia
 • Desnivell: comencem a 634 m i arribarem fins als 1.204 m
 • Dificultat: mitjana

Publicat el dissabte, 06 de gener de 2018

Comparteix:

agenda samarucs

No hi han entrades en aquesta secció

agenda de futbol

No hi han entrades en aquesta seccióagenda de natació

No hi han entrades en aquesta secció

agenda de voleibol

No hi han entrades en aquesta seccióagenda de muntanyisme

No hi han entrades en aquesta secció

ADI AGRUPACIÓN DEPORTIVA IBÉRICA LGTB
CLUB ASSOCIAT A
AGRUPACIÓN DEPORTIVA
IBÉRICA lgtb
MIAUKATUZ VITORIA-GASTEIZ
GEHITU
MADRID TITANES RUGBY
PANTERES GROGUES
GMADRID SPORTS
HALEGATOS
MADPOINT
ELAIOS
CHRYSALLIS
BJWHF
CIERZO
DEPORTE Y DIVERSIDAD