Samarucs València és un club esportiu on gais, lesbianes, bisexuals, transsexuals i heterosexuals podem practicar esport en un entorn de tolerància i de no discriminació. També estem oberts a totes les persones que vulguen vindre a fer esport amb nosaltres.

Actualment estan en actiu les seccions de natació, voleibol, muntanyisme i futbol. Amb la participació dels socis i les sòcies es pretén ampliar les seccions i també realitzar altres activitats lúdiques, com ara visites culturals o gastronòmiques.Xelva, Aqüeducte romà 11/05/2019

11.05.19

AQÜEDUCTE ROMÀ DE PENYA TALLADA I RUTA DE L'AIGUA

AQÜEDUCTE ROMÀ DE PENYA TALLADA I RUTA DE L'AIGUA

Formulari d'inscripció

Formulari tancat

  • Punt de trobada i hora d'eixida: Dissabte 11/05/19, Torres de Quart, 08:00 hores.
  • Guia: Grup Cogam
  • Coordinador: Juan Iborra
  • Distància: 17 km
  • Desnivell de pujada: 530 m
  • Dificultat: mitjana
  • Preu socis: 9€
  • Preu no socis: 12€

Descripció de la ruta

La rura s'inicia des de la població de Xelva, ens dirigirem a visitar l'aqüeducte romà, agafant un desviament de la ruta per a acceder en primer lloc a la seua base, a que s'arriba per escales de fusta per a continuació tornar al punt del desviament, passar per l'aqüeducte  i entrar en les galeries obertes en la roca per a la conducció de l'aigua.

La conducció d'aigua té el seu origen en  l'assut del rio Tuejar, salven grans desnivells topogràfics l la longitud dels restes trobats és de 28'6 km, es suposa que per a abastir d¡aigua els cultius de Casino i Lliria.

Després de travessar l'aqüeducte, passats el primers túnels excavats a la roca podrem contemplar l'enorme secció que s'obri a la roca a la que anomenen Penya Tallada.

Visitada la zona de l'aqüeducte ens dirigirem a Calles per començar la Ruta de l'Aigua que des de la població i al llarg de 6 km remuntant el riu Xelva; passarem per la Fábrica de la Llum, central hidràulica abandonada i que va estar en funcionament des de 1952 fins 1981, suministrant energia elèctrica a tota la comarca. Seguirem remuntant el riu fins una zona anomenada La Playeta, per tindre una configuració molt adequada per al bany.

Des de La Playeta, iniciarem la pujada cap a Xelva. On visitarem els seus carrer i coneixerem part de la seua història amb una visita cultural guiada.

 Riscs / Possibles dificultats: El acueducto tiene un ancho de metro-metro y medio y quien tenga vértigo puede sufrirlo. No hay camino alternativo.

Important:

A més d'assegurar-te que el nivell d'aquesta excursió s'ajusta de forma realista a la teua condició física, no oblides portar el material (botes, motxilla, protector solar, etc) adequat segons l'època de l'any i la previsió meteorològica, així com aigua suficient i menjar per a l'esmorzar i el dinar.

Publicat el dijous, 17 de gener de 2019

Comparteix:

agenda samarucs

No hi han entrades en aquesta secció

agenda de futbol

No hi han entrades en aquesta seccióagenda de natació

No hi han entrades en aquesta secció

agenda de voleibol

No hi han entrades en aquesta seccióagenda de muntanyisme

29.09.19

Cortes de Pallas. 29 09 2019

Ruta circular. Putjada des del poble de Cortes fins la muela, amb unes vistes espectaculars.12.10.19

Anna 12 10 2019

Anna: Gorgo de l'Escala .Visita Palau dels Comtes de Cervellón26.10.19

Tavernes de la Valldigna, 26 10 2019

Alt de les Creus– Senda dels Amoladors – Tavernes de la Valldigna31.10.19

Tinença de Benifassà-La pobla de Benifassà

3 o 5 rutes amb els companys de COGAM Madrid.veure agenda

ADI AGRUPACIÓN DEPORTIVA IBÉRICA LGTB
CLUB ASSOCIAT A
AGRUPACIÓN DEPORTIVA
IBÉRICA lgtb
MIAUKATUZ VITORIA-GASTEIZ
GEHITU
MADRID TITANES RUGBY
PANTERES GROGUES
GMADRID SPORTS
HALEGATOS
MADPOINT
ELAIOS
CHRYSALLIS
BJWHF
CIERZO
DEPORTE Y DIVERSIDAD