Samarucs València és un club esportiu on gais, lesbianes, bisexuals, transsexuals i heterosexuals podem practicar esport en un entorn de tolerància i de no discriminació. També estem oberts a totes les persones que vulguen vindre a fer esport amb nosaltres.

Actualment estan en actiu les seccions de natació, voleibol, muntanyisme i futbol. Amb la participació dels socis i les sòcies es pretén ampliar les seccions i també realitzar altres activitats lúdiques, com ara visites culturals o gastronòmiques.qui som?

Samarucs València és un club esportiu on gais, lesbianes, bisexuals, transsexuals i heterosexuals podem practicar esport en un entorn de tolerància i de no discriminació. També estem oberts a totes les persones que vulguen vindre a fer esport amb nosaltres. Si tens interés per practicar qualsevol esport, estem disposats a donar-te tot el suport que calga perquè pugues fer-ho. Actualment estan en actiu les seccions de futbol, natació, muntanyisme, quidditch, tenis i voleibol.

Amb la participació dels socis i les sòcies es pretén ampliar les seccions i també realitzar altres activitats lúdiques, com ara visites culturals o gastronòmiques.

Samarucs València va nàixer a l'abril del 2003, quan un grup de xics que es coneixien de l'ambient i del Col·lectiu Lambda començaren a juntar-se regularment per a nadar (d'ací ve el nostre nom). Amb el temps es van crear grups nous i érem part del Col·lectiu Lambda. Al març del 2004 ens vam constituir en associació privada sense ànim de lucre (grup d'esplai esportiu) i vam entrar a formar part de la Federació Europea per a l'Esport Gai i Lèsbic (EGLSF, European Gay and Lesbian Sports Federation).

El 2009 Samarucs València va passar a ser club esportiu: alguns dels nostres nadadors participen en competicions oficials federades i l'equip de voleibol participa en la lliga autonòmica de la Comunitat Valenciana des de fa tres temporades. 

Volem ser una eina per donar visibilitat al col·lectiu lgtb al món de l'esport, un àmbit encara ple d'homofòbia i, per desgràcia, de persones com nosaltres que no s'atreveixen a fer pública la seua orientació sexual per por a la reacció de companys, companyes i d'altres.

Samarucs València també és un participant actiu del moviment lèsbic, gai, transsexual i bisexual, a nivell autonòmic i estatal: participa en la Xarxa d'Entitats lgtb del País Valencià i també en les trobades estatals organitzades anualment per institucions i col·lectius de caire lgtb. Així mateix, és membre fundador d'ADI, Agrupación Deportiva Ibérica, creada el 2009 entre diversos clubs i grups esportius de caràcter lgtb de l'Estat espanyol que comparteixen objectius amb Samarucs. ADI treballa en un àmbit d'actuació més ampli i pretén posar l'accent en l'homofòbia i la no visibilitat lgtb en el món de l'esport estatal.

En aquestes pàgines pots trobar informació de com posar-te en contacte amb nosaltres, com fer-te soci o sòcia, on fem els entrenaments i en quins horaris… i tot el que necessites saber. En cas de dubte, pots escriure a info@samarucs.org.

Vine i deixa't veure amb nosaltres!

Samarucs València, un espai d'esport i llibertat


Publicat el dijous, 14 de juny de 2012
ADI AGRUPACIÓN DEPORTIVA IBÉRICA LGTB
CLUB ASSOCIAT A
AGRUPACIÓN DEPORTIVA
IBÉRICA lgtb
MIAUKATUZ VITORIA-GASTEIZ
GEHITU
MADRID TITANES RUGBY
PANTERES GROGUES
GMADRID SPORTS
HALEGATOS
MADPOINT
ELAIOS
CHRYSALLIS
BJWHF
CIERZO
DEPORTE Y DIVERSIDAD